Teelt

wdt_IDTitelVraagAntwoordBijlage
1Kruisbestuiving afstandAfstand/kans kruisbestuiving
2Kruisbestuiving soortKans op kruistbestuiving tussen andere soorten (diploide, tetra en hexaploide)Antwoorden mogelijks in boek 'restoring heritage grain'
3

Oogst/Opslag/Pellen/Reinigen

wdt_IDTitelVraagAntwoordBijlage
2

Malen

wdt_IDTitelVraagAntwoordBijlage
3Malen zonder bovenste veer op astrie molen
4Hans Titulaer vochtpercentage
Tarwe bloem: 16,7
Tarwe VK: 16,5
Spelt maximum: 16
Rogge: 16

Brood

wdt_IDTitelVraagAntwoordBijlage
1Is er minder zout nodig in volkoren brood door de aanwezigheid van natuurlijke zouten in de zemel? Wat is aandeel zout in zemel?
2Invloed snelheid FAN convectie oven
3Polijsten mengkom armknederHeeft het polijsten van de kuip van een armkneder voordeel kneding oude graansoorten
4Invloed temperatuur2 identiek degen, 19°C en 25°C, identiek rijsvolume
5suikertolerantie bio gist2 identieke degen met bio gist (1 zonder suiker, ander met normale hoeveelheid viennoiserie suiker).
6Invloed verhouding gist ZD baguette respectus panis
7Invloed temperatuur (50°C vs 70°C) kookstuk rogge

Experimenten

wdt_IDTitelDetailBijlage
3Baguette bulk koud
Winkelmandje
Je winkelmand is leeg

Je kan via de website bestellen. Maar je bent even welkom in de bakkerij zonder reservatie.