Steengemalen
4 redenen voor steengemalen meel
Het meel van KIEM komt voornamelijk van kleinschalige landbouw. Er is een sterke voorkeur voor duurzaam geteeld graan, met een minimale impact op het milieu.
Molenaar Daan maalt altijd op steen. Dit is een traaaaag proces in vergelijking met het industrieel gemalen meel. Het grote voordeel is dat alle delen van de korrel behouden blijven, waaronder ook – je raadt het al – de kiem. Mits een volwaardige fermentatie is dit een van de meest voedzame delen van korrel.
De broden van KIEM worden extra lang gefermenteerd. Dit proces degradeert anti-nutriënten zoals fytaten en lectines. Dat maakt het brood verteerbaarder, maar ook voedzamer. Vitaminen en mineralen die anders gebonden zouden blijven (en dus niet bio-beschikbaar), komen door de lange fermentatie vrij voor opname in het lichaam.
Een deel van de broden worden in een echte steenoven gebakken. Dit geeft hen een knapperige korst en een luchtige kruim.
4 redenen voor steengemalen meel
Hoe kunnen de broden van KIEM helpen bij glutengevoeligheid?
De voordelen van gefermenteerd brood
Het aroma van oude granen en fermentatie
Zorgvuldig proces en veilige materialen
De bakkerij en zijn verhaal
Zondag: 08u00 – 13u00
Het meel van KIEM komt voornamelijk van kleinschalige landbouw. De granen zijn op een biologische manier geteeld. Zonder gebruik van pesticiden. Persoonlijk contact met de boer is belangrijk en de voorkeur gaat naar boeren uit de buurt van Mol.
Molenaar Daan maalt altijd op steen. Dit is een traaaaag proces in vergelijking met het industrieel gemalen meel. Het grote voordeel is dat de alle delen van de korrel behouden blijven, waaronder ook – je raadt het al – de kiem. Mits een volwaardige fermentatie is dit een van de meest voedzame delen van korrel. En alleen met steengemalen meel blijft hij behouden.
De broden van KIEM worden extra lang gefermenteerd. Dit proces degradeert anti-nutriënten zoals fytaten en lectines. Dat maakt het brood verteerbaarder, maar ook voedzamer. Vitaminen en mineralen die anders gebonden zouden blijven (en dus niet bio-beschikbaar), komen door de lange fermentatie vrij voor opname in het lichaam.
De broden worden in een echte steenoven gebakken. Dit geeft hen een knapperige korst en een luchtige kruim.