My WordPress

De missie van KIEM

De weg van een brood

Zaaien

Het meel van KIEM komt voornamelijk van kleinschalige landbouw.  De granen zijn op een biologische manier geteeld. Zonder gebruik van pesticiden. Persoonlijk contact met de boer is belangrijk en de voorkeur gaat naar boeren uit de buurt van Mol.

Malen

Molenaar Daan maalt altijd op steen. Dit is een traaaaag proces in vergelijking met het industrieel gemalen meel. Het grote voordeel is dat de alle delen van de korrel behouden blijven, waaronder ook – je raadt het al – de kiem. Mits een volwaardige fermentatie is dit een van de meest voedzame delen van korrel. En alleen met steengemalen meel blijft hij behouden.

Fermenteren

De broden van KIEM worden extra lang gefermenteerd. Dit proces degradeert anti-nutriënten zoals fytaten en lectines. Dat maakt het brood verteerbaarder, maar ook voedzamer. Vitaminen en mineralen die anders gebonden zouden blijven (en dus niet bio-beschikbaar), komen door de lange fermentatie vrij voor opname in het lichaam.

Bakken

De broden worden in een echte steenoven gebakken, rechtstreeks op de vloer. Dit geeft hen een knapperige korst en een luchtige kruim.

Openingsuren

Zondag: 08u30 – 13u00
Dinsdag: 08u30 – 13u00